Welkom bij Schietvereniging Blijf Voor ‘t Land

Sportschieten is een sport voor perfectionisten die niets willen missen. Een sport waar alles in zit, van recreatie tot topsportniveau. Kortom, een sport voor iedereen. Een sport die in Nederland door circa 40.000 sportschutters wordt beoefend. Een sport die door iedereen en op elke leeftijd kan worden beoefend. Je moet als schutter echter wel bepaalde kwaliteiten bezitten.

Om goede resultaten te behalen bij het schieten, moet je beschikken over een goede conditie, lichaamsbeheersing en concentratievermogen. Met deze eigenschappen kun je uitgroeien tot een topper, waarvan Nederland er inmiddels een aantal kent. Een beginnend sportschutter mag volgens de Nederlandse wetgeving al direct een eigen luchtdrukwapen aanschaffen, maar geen eigen vuurwapen. De Luchtdrukdisciplines zijn bij uitstek geschikt voor personen die beginnen met de schietsport. De basistechnieken van het geweer- en pistoolschieten kunnen met gebruikmaking van luchtdrukwapens goed worden aangeleerd. Maar ondanks dat kan een beginner ook beginnen met een van de vele andere disciplines.

SV Blijf voor ‘t Land is een vereniging van sportschutters die zich ten doel heeft gesteld haar leden een professionele begeleiding te bieden, van amateur tot gevorderde schutter. Op deze site vind u veel informatie over onze vereniging, de schietsport en de wetgeving waarmee u als (toekomstige) sportschutter mee te maken zult krijgen. Heeft u naast deze informatie nog vragen, of wilt u deelnemen aan een van de introductie-avonden, neem dan contact met ons op via email of direkt.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud dan val je onder de jeugd en mag je uitsluitend met een luchtdrukwapen schieten. Na verloop van tijd is voorbereiden op het schieten met een vuurwapen mogelijk. Indien je geïnteresseerd bent om je als (aspirant) jeugdlid bij onze vereniging aan te melden, dan kun je contact opnemen met onze contactpersoon jeugd Dhr. Marcel Zwarts

Onze vereniging heeft in de afgelopen periode veel investeringen gedaan. Ook in de komende periode zal veel geld en energie nodig zijn om alle plannen te realiseren. Wij zijn daarvoor aangewezen op zelfwerkzaamheden en het zorgvuldig opgebouwde eigen kapitaal. Gelukkig hebben wij al een aantal sponsoren bereid gevonden om ons te ondersteunen. Hun logo’s staat in het linkervak. Wij zijn echter nog op zoek naar meer sponsoren. Bent u geinteresseerd om onze initiatieven te ondersteunen lees dan meer over onze vereniging op onze sponsorpagina en ontdek op welke creatieve wijze wij samen kunnen werken!.