Handboogsport: Voor iedereen!

Handboogsport heeft een heel erg grote aantrekkingskracht op de jeugd. Wie heeft er nu nooit gedroomd om net zoals Robin Hood te schieten. Daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van de lichamelijke coördinatie en het concentratie vermogen van een kind. Handboogsport is een sport die nog goed te leren is op oudere leeftijd. Het is geen ingewikkelde sport.

U zult vele senioren aantreffen bij verenigingen in uw buurt! Gezelligheid speelt van oudsher een belangrijke rol in de sport en nu nog steeds. Ook is handboogsport een uitstekende sport voor mensen met een lichamelijke beperking. De sport is een goede manier om de romp-, schouder- en armspieren te trainen. Bovendien een van de weinige sporten waar met een lichamelijk beperking op volledig gelijkwaardige basis aan de competitie deelgenomen kan worden!

Daarnaast zijn er met grote regelmaat Europese- en wereldkampioenschappen, en natuurlijk de paralympische spelen! Kortom, handboogsport is een sport die zich door haar grote aanbod aan competitievormen leent voor iedereen. Jong, oud, man of vrouw, iedereen kan samen en naast elkaar de handboogsport beoefenen. Het is dus een echte familiesport.